Klubbholmen Lindskär juli 2020.

Vill du bli medlem?

Klicka här ovan

Verksamhetsberättelse 2020

2021-01-30

Stöd våra sponsorer:

www.stegeborg.se

www.bryggboden.se

Väder Stegeborg

Stegeborgs Båtklubb
är till för alla som är intresserade av ett aktivt båtliv. Vi är ca 119 medlemmar och medlemmarna är utspridda på olika marinor i Östgötakärgården men några av oss håller till i Stegeborg utanför Söderköping.

Stegeborgs Båtklubb är anslutet till Östergötlands båtförbund samt Svenska Båtunionen SBU.

Stegeborgs båtklubb är en allmännyttig ideell förening vars främsta mål är att främja båtliv och klubbgemenskap samt även arrangera båtlivs relaterade utbildningar.

2021-08-14  Kräftskiva - båtklubbsträff på Harstena.
Kl. 15.00 samling på berget i Flisviken för gemensamt ”bryggkaffe”.

Medlemsavgift för 2021 är 350 kr, använd gärna klubbens SWISH-nummer 123 625 33 97 alt klubbens bankgiro. Ange medlemsnummer och namn på betalningen. Sista betalningsdag är 31 mars 2021.
År 2021 är sista året som båtklubben skickar ut pappersfakturor.
Från 2022 kommer samtliga betalningar att ske via Swish alt klubbens bankgiro.

Årsmötet 2020 INSTÄLLT. Flyttas på framtiden.

Information från Casimir Stegeborgs Egendom:

Vi har lite nyheter, några är preliminära och vi får se om vi hinner allt:

• PARKERING Utökade parkeringsytor på Slottsholmen: Vi breddar parkeringsytan längst in vid Hamnkrogen. Vi kommer också markera platserna så det blir mer strukturerat. På andra sidan mot Slottsruinen så flyttar vi staketet lite för att få in drygt 25 bilar till.
  • NOTHOLMEN Vi har haft en grävmaskin ute på Notholmen för att ta bort vass och utöka gräsytorna. Det blir lite mer yta för att sola/ha picknick mm. Vi kommer också sätta upp skyltar om förbud mot hundrastning.
  • BASTUN Bastun kommer gå att boka via ett bokningssystem. Vi tittar på vilken som är bästa lösningen. Idén är att få till en rabattkod för båthamnsgäster som då kan hyra billigare.
  • HAMNKROGEN Hamnkrogen hade väldigt bråda dagar i somras. För att få bättre struktur i serveringen så har Tobias & Sofia som driver Hamnkrogen anställt en restaurangchef på helår. Christine som hon heter har lång erfarenhet från Söderköpings Brunn.
  • SNABBMAT Hamnkrogen kommer också vid sidan av den vanliga serveringen också få någon form av snabbmatskoncept av bra kvalité. Vi pushar på för en vedugnspizzeria men det blir troligen nått annat så länge. Idén är att den maten skall serveras på en egen servering i området vid entrén eller tas med.
  • GÄSTHAMEN De flesta platser i gästhamnen kommer bli bokningsbara med samma system som för ställplatserna.
  • KARLSHOLMEN Längst ut i hörnet mellan båtuppläggningen och säsongscampingen finns en liten väg där man kan promenera till halvön som heter Karlsholmen. I år har vi byggt en ordentlig väg ut på halvön som kommer märkas upp som en promenadväg. Längst ut på udden (som man passerar med båten på väg ut från Stegeborg) finns det en naturlig stenstrand. Här har vi tagit bort buskage, nu anlägger vi en gräsmatta och gör fint så det blir en riktig badplats.

Klubbholmen Lindskär: NYA bojar: 5 st nya pålbojar finns nu ilagda på Lindskär så nu kan vi ankra säkert igen.

Lindskär 2020

På bilden kan man urskilja 3 st av de nya bojarna på Lindskär

Toan på Lindskär! Hit tar vi med en toarulle/båt så räcker det hela sommaren ;)

Toan på Lindskär... Här finns belysning för mörka kvällar (glöm inte släcka efter dig), fyll på vatten i dunken innan det tar slut och främst av allt lämna toan i fint skick.
Då och då tar vi alla med oss en toarulle från våra båtar så klarar vi åtgången av papper under sommaren.
Har du gäster i annan båt be dom swisha en liten slant till 123 625 33 97 när dom ligger vid våra nya bojar och använder vår toa.

Varför är man med i Stegborgs Båtklubb?

Förutom trevlig gemenskap har Du möjlighet att försäkra din båt i båtklubbarnas eget försäkringsbolag Svenska Sjö.

Som medlem får du även 6 årliga nummer av tidningen Båtliv och även tillgång till klubbens egen klubbholme Lindskär.

Har du några funderingar kring hemsidan kontakta webmaster

Den här sidan har haft [counter] besökare sedan 2009-02-26